Inflyttningsfest

För några dagar sedan fick jag upp tavlor, hyllor och allt annat på väggen och det kändes som att de sista pusselbitarna föll på plats och pusslet som föreställde min lägenhet kändes i stort sett färdigt. Och sådär alldeles lagom så var det inflyttningsfest igår.

Det var första gången jag anordnade en fest överhuvudtaget och det var väl en del som skulle tänkas på (även fast det kanske inte var så mycket, egentligen :P). Så man klev upp på morgonen och det var bara några timmar kvar tills det var dags. Tills dess ska det städas, plockas undan grejer, handlas och fixa bort den där kullen av disk som står i köket.

Så jag tänkte att man kunde börja med att handla. Går ut, känner att det är jävligt kallt ute, och ångrar för en sekund att man inte parkerade borta hos föräldrarna där vart man skulle haft tillgång till motorvärmare. "Men vad fan? Man får väl göra det bästa av situationen?" tänker jag medan jag kliver in i den iskalla bilen, vrider på tändningen och hör motorn utstöta ett ljud som närmast kan beskrivas som lidande. 

Instrumentpanelen blinkar och bilens termometer visar -29 - och efter en kort stund inser jag att det inte är någon idé, kliver ur, låser bilen och börjar promenera mot ICA.
"Jag borde tagit täckbyxor :(."
Men relativt snart så är jag trots allt framme vid affären, handlar den nödvändiga provianten och sedan är det bara den kyliga vandringen hem, nu uppförsbacke hela vägen istället och med en ICA kasse hängandes.
"Jag borde tagit täckbyxor >_<.."

Promenaden går ändå relativt fort och jag har bara lite ont i axlarna när jag väl är hemma. Tiden går oväntat fort och det bara smäller till så har disken och resten av lägenheten fixats färdig inför festen. Festen som för övrigt hade starttiden - 18:00. Nu med facit i hand så var det alldeles för tidigt - med tanke på att det bara var fyra själar närvarande när klockan slog 19:30. Men men, man har ju i alla fall en lärdom med sig i bakfickan ^^.

Men någon gång kort efter halv åtta så small det bara till och plötsligt var lägenheten och skinnsoffan fylld av välkända ansikten. Festen drog igång på riktigt, wizard sticks'en (ölburkar som tejpas ihop till en "stav" som visar hur mycket man druckit under kvällen) började byggas och guitar hero plockades fram. Stämningen var på topp och höll i sig ända fram tills det var dags för krogen.
Det blev en riktigt bra debutfest, tycker jag i alla fall :). Ett tack till alla som var närvarande och höjde stämningen :).

Efter att min del av kvällen var avklarad så följde en fantastiskt besök på krogen med massvis av intensivt ösande på dansgolvet och ännu mer trevlígt sällskap ^^. Kroppen rörde sig i takt med musiken fram tills krogen stängde och det var dags för hemfärd. 

En perfekt kväll helt enkelt :). 

---------------------------------------------------------------------

Jag känner gärna för att skriva något djupare också.. men just nu så känns det inte som att det finns något där. Någon annan gång :).

Flytta hemifrån

Ja, då börjar bitarna falla på plats och grunden till min lägenhet visa sig. Jag har inte skrivit något på ett tag nu och det beror mycket på att jag fick igång internet till lägenheten först idag - och såklart för att det har varit väldigt mycket att göra med flytten också.

Men som sagt, det börjar se ut som något - även om jag inte satt upp något på väggarna ännu. Och då kanske ni undrar - "När blir inflyttningsfesten?" Ja.. den här helgen jobbar jag.. Men nästa vecka är det ledigvecka som gäller och till den helgen bör det passa fin-fint att styra upp en fest i lägenheten :D. Det blir nog bra ^^. Och om någon som läser det här nu skulle vilja kika förbi så är det bara att fråga :D.

Det blir nog rätt så gött i alla fall ^^. Och om någon nu vill komma och hälsa på så är det väl också bara att höra av sig - även om jag inte kan bjuda på kaffe ännu :O. Jag dricker inte sådant. Thé faller mig bättre i smaken. Men någon kanske vill kika förbi ändå :P?

Spegel

Jag såg mig själv i spegeln.
I en dröm.
Jag såg ut som någon annan.
Jag tyckte att jag såg bra ut.

What's that supposed to mean?






Bleh :-/

Styckesindelningen blev fucked up när jag kopierade från Word hit till bloggen så en hel del mellanrum och styckesindelningar försvann..

Så att ni vet..

År 2009 - Året då livet tappade

Ja, då var det slutligen dags för den fjärde utgåvan av min nyårsblogg - denna gång för 2009. Och ja, det är väl lika bra att jag börjar med en gång?

Den 1’a januari - 00:00
För första gången den här tiden på året så befinner jag mig i Södra Sverige, vilket även innebar en nyårsafton utan snö. Mer exakt så befinner jag mig vid Varbergs Fästning tillsammans med min dåvarande flickvän, Lintu, och några av hennes kompisar. Det är någorlunda kyligt ute och vi står med varsitt glas Pommac i handen. Folket omkring jublar och skålar över det nya året och himlen lyses upp av färgexplosioner.
Jag och Lintu kysser och kramar varandra för första gången på det året och Varberg anordnar ett stort skådespel av fyrverkerier - antagligen det största jag någonsin varit med om. Efter att de flesta smällarna har tystnat och det har gått en bit in på det nya året så går jag och Lintu och lägger oss tillsammans för att somna i varandras armar.

Två dagar senare så är jag i Danmark för första gången i mitt liv tillsammans med Lintu och hennes familj. Vi knatar omkring på stan, hittar lustiga skyltar och barn med lustiga mössor. Besöker även slottet som "Hamlet" i litteraturen utspelar sig. Men kanske framförallt så minns jag hur kallt det var. På tillbakavägen passar vi på att besöka Helsingborg och knata omkring där litegrann.

Några dagar senare så börjar mitt jullov närma sig sitt slut och det är dags att packa ner julklapparna och hoppa på tåget upp mot Kiruna. Det var ett underbart jullov.

Väl tillbaka i Kiruna så passar jag på att klippa mitt hår ganska mycket och i samma veva färga det svart. Dessutom så köper jag Laha's soft-air gun och introduceras därmed till sporten (?) Airsoft. Annars så hände det inte så mycket mer under månaden Januari.

Februari
Jag och min familj stiger av ett flygplan på Arlanda och inom några minuter så befinner jag och Lintu i varandras armar igen och håller om varandra. Det är sent på kvällen och klockan har nästan hunnit så tolv och det är 6-7 timmar kvar tills planet som ska ta oss till Gran Canaria lyfter. Därimellan så far jag och Lintu omkring på ett nästan folktomt Arlanda och blir jagade av vakter, åker på väsktransporter och knatar omkring rent allmänt innan vi går till hotellet för att sova några timmar.

Morgonen gryr och vi stiger på planet och flyger iväg från Sverige. Vi får mat, de visar Kung-fu Panda och jag är illamående och såsmåningom landar vi på Gran Canaria. Och hela den resan var underbar med sol, värme och bada i havet - i Februari. Alla kvällar vi gick iväg till affären för att köpa chips och stannade upp för att lira något arkadspel. Käka på restaurang i stort sett varje dag, åka iväg ensamma (Jag och Lintu) till huvudstaden Las Palmas och spela ännu mer arkadspel. Någon dag senare gå på Zoo och fotografera och för att inte tala om den trevliga promenaden i "öknen" som jag, Lintu och min syrra gick på.
Det var en helt underbar resa utomlands tillsammans med personen som jag då älskade mest.

Och den 16'e Februari så var jag åter tillbaka till Kiruna och verkligheten igen och resten av Februari så hände det nog inget speciellt. Jag hade skola som vanligt och livet flöt på.

Mars
Mitt sportlov har precis börjat och än så länge så har jag nästan bara hunnit åka tåg. Jag befinner mig i Göteborg och har precis träffat Lintu igen och innan vi åker iväg till Varberg så hinner vi knata omkring på stan en aning - vilket såklart inefattar EbGames där de passat på att sätta upp en Space Marine i verklig skala till releasen av Warhammer 40k: Dawn of War 2.
Och ärligt talat så minns jag inte så mycket av mitt sista sportlov.. Jag var på besök i Varberg, Lintu hade skola och som vanligt så blev det en hel del mys, filmtittande och chipsätande ^^. Men enligt en blogg så ska det visst ha varit riktigt bra:

Ja, kort efter att jag skrev bloggen så åkte jag ner till Varberg för att vara där under mitt sportlov - som blev underbart, även fast hon hade skola samtidigt. Det var nog första gången som allt kändes helt perfekt emellan oss, som att vi verkligen, verkligen, passade ihop tillsammans och att inget hade kunnat sära på oss.
Sen klev jag på tåget och åkte iväg.
Än en gång.

(Från bloggen "Changes" som skrevs den 19'e Mars)

Hur som helst så tog mitt sportlov slut och det var dags att åka tåg, igen. Snart var det dock dags att resa igen, närmare bestämt till Luleå denna gång och tillsammans med Laha och Wilen för att gå på en liten festival. Det var ett antal band som spelade där men den egentliga anledningen till varför vi åkte dit var för att se black metal-bandet "Marduk". Och det var en galen spelning - Intensiv black metal, sångaren dricker och spottar blod över publiken och har ett svart linne där det står "Svenska kyrkan - Luleå Stift" samtidigt som de spelar låten "Jesus Christ Sodomized". Helt klart värt pengarna :D.

Om inte annat så hände det en hel del saker under Mars månad förutom det som står ovan. Jag hade teoriprov och uppkörning, nationella prov i skolan, köpte ny (begagnad) dator och gjorde högskoleprovet. Och man hann även med att käka den underbara måltiden - "Chocolate Chip Cookies & Billy's Pan Pizza" (som jag för övrigt kom på själv) och dra iväg till Rautas för att grilla med Jonas och... Elin (det var schweinigt kallt ute)

April
Jag har skola, Lintu har påsklov och har åkt upp till Kiruna för att hälsa på. Även fast jag har skola så har vi mysigt ändå med 360’n och det blev en hel del Fallout 3 och Mass Effect spelande. Vi drog även ut på en mindre skoter-tur och Lintu fick då köra skoter för första gången. Samtidigt som hennes påsklov tar slut så börjar mitt och vi åker tåg ner till Varberg tillsammans. Det blev en awesome tågresa med spelet Heroes 3 på hennes Laptop, och väl nere i södra Sverige så noterar jag att de inte har någon snö. Samtidigt så närmar sig påsken och med den en massa härligt påskgodis och påskfirande i Halmstad. Vad som åter igen hände när mitt påsklov började ta slut var att jag var tvungen att åka den 22 timmar långa tågresan, än en gång.

Väl hemma i Kiruna så hade jag praktik på LKAB istället för att vara i skolan, sökte sommarjobb och fixade balkläder. Och i slutet av månaden lyckades jag till slut skaffa körkort efter den tredje uppkörningen, det var otroligt skönt att få det bortgjort. Inget har nog gett mig lika mycket ångest som den skiten.

Maj
Månaden började med att jag höll på att ringa som en galning till en massa olika ställen i Varberg och söka sommarjobb, vilket ledde till att jag skrev inlägget ”Sommarjobb i Varberg = Epic Fail” den 6’e maj. Så bra gick det.

Den 8’e maj flög jag ner till Varberg och denna gång för att gå på studentbal i Göteborg. Två dagar senare var det dags. Balkläderna sattes på, håret fixades och det slutade med att jag såg hyfsat sliskig och överklass ut. Men med Lintu så var vi faktiskt riktigt stiliga tillsammans. Själva balen var väldigt trevlig faktiskt med maten, dansandet och allt som hör till. Men tyvärr så var jag tvungen att åka hem redan dagen efteråt.

Väl hemma i Kiruna så var det trots allt maj och snön hade börjat försvinna – vilket ledde till att vi begav oss ut och spelade en hel del airsoft under månaden. Många plastkulor skickades iväg i över 100 meter/sekund och en del av dem träffade några ont anande korsryggar också ;D. Vi hann även dra iväg på en lite större resa efter Nikka-vägen och tog med oss mat och engångsgrillar. Det var en gyllene tid för airsoft helt enkelt :D.

Och i slutet av månaden åkte jag visst ner till Varberg och Göteborg igen.. Kan det ha varit för att jag blev färdig i skolan vid den tiden xD?

Juni
I början jag var i södra Sverige och jag vet inte om det finns så mycket att säga om det egentligen? Det var garanterat mysigt i alla fall. Den 12’e juni hände det som förändrade mitt och många andras liv – jag tog studenten, fick betygen, åkte omkring på flaket och allt som hör till. Jag hade aldrig haft så högra förväntningar på själva dagen men den blev bättre än vad jag förväntat mig i alla fall.

Resten av månaden juni hade man egentligen kunnat sammanfatta i två ord – Frankrike och Hellfest, men jag hade nog tänkt skriva lite mer än så. Hela resan började i Kiruna och det blev den vanliga 22 timmars-resan ner till Varberg där vart Lintu hoppade på och satte sig bredvid mig. Efter 22 timmars resande så hade jag ett dygn kvar på tåg.

Första stoppet blev i Danmark och efter att vi hoppat på där så rullade vi iväg mot.. Tyskland? Tyvärr så blev vi av med våra Sverige-flaggor vi hade tänkt ha med oss eftersom att jag inte satt fast dem ordentligt i ryggsäcken. Resten av resan mot Frankrike – alltså allt efter Danmark – är hyfsat luddig med alla tidspassningar och tågstationer. Man visste knappt i vilket land man var i den mesta av tiden.

Till slut var vi framme i Frankrike och mötte Lintus vän och hans flickvän. Vi var alltså ett gäng på fyra personer som tillsammans gjorde entré på Hellfest. Den första uppgiften efter att vi väl var inne på området var att hitta en plats att sätta upp tältet på och vi kikade oss omkring och fick syn på en stor svensk flagga som svajade en bit bort. Vi drog dit och fick höra ett gäng personer ropa ”GRILLA KORV! GRILLA KORV!” – i sydvästra Frankrike. Och det tog inte länge innan vi slog ner tältet i ”det svenska området” – det var fler som tydligen hade gjort samma sak som oss.

Vad som hände därefter tänker jag inte gå in på speciellt mycket – det var festival och över 100 band spelade under de tre dagarna som vi var där. Det var musik från 12:00–2:00 och en härlig tid i Frankrike i alla fall och alldeles för snart så var festivalen över och det var dags att åka hem igen – eller åtminstone till Halmstad där vart vi blev upphämtade av Lintus föräldrar.

Efter att sista festivaldagen var slut – alltså kring två-tiden på natten så gick vi tillbaka och packade ihop tältet och var tvungna att ta oss tillbaka till tågstationen i staden Clisson som vi befann oss i. Varför vi gjorde det på natten och inte dagen efter var för att tåget vi skulle ta gick tidigt på morgonen nästa dag – så vi bestämde oss att ta oss till stationen så tidigt som möjligt för säkerhets skull. Och det gick faktiskt bättre än väntat – men när vi väl var framme så var det fyra-fem timmar tills tåget skulle gå och tågstationen var stängd för natten. Så vi slog oss ner på asfalten och lutade oss mot våra ryggsäckar som lutade mot stationsväggen och drog över oss min rock som täcke – även om den inte värmde mycket. Det var sjukt kallt och obekvämt – men vi tog oss igenom det.

På morgonen öppnade dem stationen och vi fick komma inomhus åtminstone. Efter något tågbyte på tillbakavägen så kände jag att jag inte mådde så bra och hade feber och då hade vi över ett dygn kvar att åka med tåg. Det var en otroligt sliten resa hem till Sverige och mot slutet så kändes det som att jag skulle dö. Jag har nog aldrig varit så utmattad i hela mitt liv. Men till slut så kom vi fram till Varberg där jag fick sova ut en natt innan det var dags att hoppa på tåget mot Kiruna igen.

Jag, Jonas och Wilen drog upp på en episk resa till loussa-toppen och fann lugnet och en underbar utsikt med solnedgång och efter det blev det..

Juli
Fortfarande i juli så hade jag drömmen om hur mitt liv skulle bli: Lintu kommer i på Luleå Tekniska Universitet och flyttar Piteå tillsammans med mig. Vi blir sambo’s tillsammans och jag hittar ett jobb i Piteå och jobbar på dagarna medan hon är i skolan. Det var drömmen, drömmen som hade levt ett bra tag hos oss båda – trodde jag. När det väl visade sig att hon hade kommit in på LTU och fått en egen studentlägenhet så ville hon inte längre flytta in med mig. För det var hennes lägenhet och hon ville känna på hur det var att bo ensam i början.

Men trots det åkte jag ner till Varberg och Halmstad och nu började det märkas rejält att vårt förhållande började gå utför. Efter den tiden så åkte jag norrut från Göteborg för sista gången . Än idag så har jag inte åkt tillbaka till södra Sverige.
Jag hoppade dock tåget redan vid Sunderby Sjukhus och spenderade slutet av sommaren med familjen och släkten hos min mormor och vid hennes stuga.

Den 8’e juli skapades http://klaggen.blogg.se

Augusti
Det är den tredje augusti och jag, Jonas och Wilen har dragit in datorerna till vardagsrummet i min familjs lägenhet. Klockan är elva-tolv något och telefonen börjar ringa i min ficka – det är Lintu. Hon gråter. Sedan gör hon slut. Vi pratar ett tag, lägger på och jag känner att jag bara vill gå och gömma mig under täcket och aldrig komma ut. Mitt hjärta är en aning krossat och jag har Jonas, Wilen och deras datorer i mitt vardagsrum. Det skulle kännas fel att be dem att gå, de kanske inte har något annat att göra utan sina datorer? Och det känns även fel att gå och gömma mig under täcket och aldrig komma ut – dem är ju i rummet bredvid. Så jag går tillbaka till LAN’et, berättar vad som hänt och startar igång ett spel, flyr verkligheten och spelar. Resten av natten.

Det blev väldigt fel alltihopa.
Drömmen om att flytta ihop med henne till Piteå är nu helt död.
Och jag vet inte vad jag ska leva för längre.
Dessutom är jag arbetslös och på grund av finanskrisen är det nästan omöjligt att hitta jobb.

I ett ögonblick så var livet inte så jävla bra längre.

Men LAN’et och livet fortsatte och ironiskt nog så flyttade Lintu 140 mil norrut några dagar efter att hon gjort slut. Vi kom alltså 140 mil närmare varandra – men nu var vi inte tillsammans längre. Men vi bestämde oss för att försöka vara vänner åtminstone och i och med att vänner faktiskt brukar umgås med varandra så körde jag ner till Piteå, tio dagar efter att vi gjort slut, för att få se hennes nya lägenhet och träffa henne igen.

Efter att jag varit där i några dagar körde jag hem igen, men innan jag kom hem så svängde jag förbi El-giganten och köpte mig Guitar Hero: World Tour med trummor, mick, gitarr och allt som hör till. Med facit i hand så var det ett väldigt värt köp med tanke på alla härliga kvällar man haft med kompisarna där alla spelat på varsitt plastinstrument :P.

Resten av augusti tillägnades åt att försöka göra något åt arbetslösheten och söka jobb.

September
Livet började sakta ner, jag var arbetslös, singel och bodde hemma fortfarande. Egentligen behövde jag inte göra så mycket alls egentligen men jag sökte jobb i alla fall och i samma veva så hände det nog inte allt för mycket i mitt liv längre. Året som hade varit med Danmark, Gran Canaria, Påsken, Frankrike och Hellfest var bara ett minne. Sommaren var slut och livets höst hade tagit sin början. Snart kommer vintern, och mörkret.
Och ja.. Behemoth släppte nytt album i alla fall.
Men i slutet av september började det hända lite grejer i alla fall. Jag började jobba på El-koll, drog ut på Urban Exploring, lirade airsoft och drog på krogen för första gången.
Livet började dra igång på nytt men hade förändrats en aning sedan det stannade upp.

Oktober
Jag och Lintu fortsatte att ha kontakt sedan vi gjort slut och i början av oktober så kom hon förbi till Kiruna och hälsade på. Vi spelade, kollade film och drog upp en vända till Loussa-toppen och fikade. Kort efter att hon åkt tillbaka till Piteå så var det dags att fylla år – för nittonde gången och det blev ett ganska milt firande utav den födelsedagen. En vecka senare så fick jag sluta på El-koll och var arbetslös igen – vilket jag tyckte var rätt skönt ändå. Jag hann även skriva årets bästa (av mig iaf :D) text under denna månad: Livets vinter

En symfoni av smärta.
En era av sorg.
Mörkret i mitt hjärta.
Skuggorna i min borg.

Förtvivlan jag känner.
I de tomma salar.
Minnena som bränner.
Minnena som talar.

Kärleken jag hade.
Ljuvlig och underbar.
Sårades och blödde.
Tills inget fanns kvar.

Ljus blev mörker.
Leende blev gråt.
Livets vinter.
Tog sin början då.

Ett liv av förtvivlan.
Ser jag framför.
Den slutliga vilan.
Då jag vittrar och dör..

En ljudligt skall.
En mans nöd.
Snöa fall.
Och vinterdöd.

November
Jag tyckte att det var rätt så bekvämt att vara arbetslös efter att ha jobbat en månad och kände att jag hade kunnat fortsätta med det ett tag till men redan efter någon vecka så ringer jobbcoachen upp och har lite planer på gång. Ett möte och ett telefonsamtal senare så var jag på väg med bilen till ”Kiruna Guidetur” (har en souvenirbutik uppe på centrum och anordnar turer och boende i stugor åt turister) för att presentera mig själv för chefen. Efter att ha blivit introducerad för de arbetsuppgifter som fanns där och för resten av personalen och även introducerat mig själv så verkade det positivt och vi kom överrens över att jag skulle få en praktikplats där. Alltså skulle jag inte vara arbetslös längre – men skulle det fixas papper på alltihopa och papprena skulle skickas till Luleå för att bli godkända av facket. Och det, godkännandet, tog tid.

Under tiden så blev jag uppringd en dag av LKAB och blev inkallad till arbetsintervju några dagar senare. Jag gick dit, blev intervjuad och veckan därpå började jag på min nuvarande arbetsplats – LKAB, Underjord, Media. Och tills idag så har jag fått fortsätta jobba där och hoppas på att jag får vara kvar i längden också.

Och så beställde man nya datorn i slutet av månaden också :D.

December
December har varit en ganska så härlig månad må jag säga. Den nya datorn kom efter ett tag och i samma veva köpte man lite nya spel till den. Man har jobbat, umgåtts med kompisarna och såklart spelat en hel del. Julen firades här hemma och på julafton hade man vänt på dygnet och vaknade kring tre-fyra tiden på eftermiddagen – inge kalle anka här inte :P. Till julklappar får man väl i första hand räkna datorn men jag fick även en del kläder och lite annat smått och gott. Till slutet av månaden blev det att dra datorn till HQ och dra igång HQ’s jul-LAN. LAN’et och konserten utanför folkets hus med Flashpoint Cathether och Howling Svetlana fick avsluta år 2009.

 

Och ja.. sammanfattningsvis så var den första halvan av året verkligen awesome men mot slutet så tappade det en aning. Livet har förändrats från att vara i ett förhållande och gå på gymnasiet till att vara singel och jobba nere i gruvan. Och nu i helg så ska man flytta också

·         Bra saker 2009

·         Lintu

·         Gran Canaria

·         Påsken

·         Marduk xD

·         Airsoft

·         Frankrike

·         Hellfest

·         Ny dator

·         Jobb på LKAB

·         Körkort

 

·         Dåliga saker 2009

·         Det tog slut

·         Kugga två uppkörningar

·         Singellivet

 

Hoppas 2010 blir awesome :D.


Nyårsbloggen nalkas

Jag vet faktiskt inte om jag har fått några nya läsare gentemot min gamla blogg på Lunar, men om så nu skulle vara fallet så kan jag berätta en sak som ni antagligen inte vet om ^^.
Jo, omkring varje nyår så skriver jag en blogg om året som har passerat - hur mitt liv varit och vad som har hänt. Och för fjärde året i rad så ska även bloggen för 2009 dyka upp... snart.. 2009 har varit ett väldigt händelserikt år för min del och nästan allting har förändrats - både positivt och negativt. Just nu har jag mycket att göra så jag hinner inte skriva den - men håll ögonen öppna! Snart dyker den upp här :D!

Titeln blir - 2009 - Året då livet tappade

RSS 2.0