Falsk glädje

Det var det det var hela tiden.
Falsk glädje.
Jag vet nu att -
Egentligen spelade ingenting någon roll.
Jag hade aldrig någon chans, även fast jag trodde det.
-
Men den tron gjorde mig lycklig.
Optimistisk.
Nöjd.
För en liten stund.
Och på så sätt så var ju inte glädjen falsk.
Efersom att jag verkligen var glad på riktigt.
-
Fast egentligen hade jag aldrig någonting att vara glad över.
Jag trodde bara att jag kom framåt.
Att jag passerade nollpunkten till det bättre.
Men egentligen hade jag bara stått stilla så pass länge så att minsta rörelse verkade som ett framsteg.
Jag var så nedkyld så att det inte krävdes mycket för att ge en känsla av värme.
Det var en illusion.
Inser jag så här i efterhand.
---------------------------------------
Idag är det redan Lördag. Jobb om 4½ timme - jag tror inte att det blir någon sömn i natt. Som vanligt när man går från eftermiddag till förmiddag. Imorgon åker Erik hem och jag förlorar min sambo (xD). Det har varit en ganska kul period, men när man har någon inneboende hos en i tre veckor så finns det såklart stunder då det blir lite påfrestande. Har dock varit väldigt få sådana stunder och det har verkligen mestadels varit positivt :).
Imorgon är det slut på den perioden dock.
-
Sen börjar ledigveckan, och jag åker till Piteå för att hälsa på Lintu :). Jag antar att det inte kommer att bli så mycket tid online då, men vem vet? Det är sorgligt att jag nu kommer att prata om nästa helg, när denna Lördag precis har börjat - men jag skyller på att jag jobbar idag :P. Men ja! Efter Piteå så kommer jag tillbaka till stan för Halloween, och det kanske blir jag som håller i festen den helgen (Om nu ingen annan vänlig själ med större lägenhet/Villa nu hellre tar på sig den uppgiften?). Det blir nog awesome hur som helst :).
-
Eh? När började jag skriva dagbok egentligen? Visst ja, i London ;).
-
Fick förslaget att jag skulle döpa om denna/göra en ny blogg som heter emobloggen.blogg.se - kanske vore något? Namnet skulle ju passa in bättre på innehållet än nuvarande namn åtminstone.
-
Men trots att jag kanske låter bitter, så känns livet faktiskt okej just nu :).

Nollpunkten är passerad

Jag var ju där uppe
Om nu bara för en liten stund
Några dagar
Men jag var där uppe
Platsen där livet är något som känns bra.
-
Sakta men säkert gick det neråt.
Som när semestern tar slut
Som när sommar blir till höst
Som när nollpunkten passeras
Och vatten - blir till is.
-
Jag funderar på om jag är tillbaka på ruta ett
Spelade någonting egentligen någon roll?
Har jag nytta utav någonting som hände?
Är jag på ruta ett, eller har jag hamnat ännu längre bakåt?
-
Jag ligger här på botten och blickar upp emot ytan
Solens strålar skär vackert igenom det annars mörka vattnet
En liten överföring utav värme till mig
Som ett bevis på att det finns en värld som inte är kall
En värld ovanför vattenytan.
Jag måste ta mig dit.
Tyvärr, så kan jag inte simma.
Så jag ligger här på botten
Och blickar upp emot ytan.

När jag är ensam

Personen jag är när jag är ensam är en varelse som väldigt ofta har mörka tankar.
Jag försöker att undvika honom så gott det går.

En glad Klagg?

Ja, då var man tjugo år gammal, and counting. Och även om löven föll i takt med höstmörkret över världen och staden Kiruna så känns det som att jag har tagit ett steg ut i ljuset efter en ganska lång och mörk period. För första gången på länge så känner jag mig riktigt glad och nöjd med min tillvaro :). Ja, ni läste rätt! Och ni som börjar bli trött på alla mörka och bittra inlägg - fortsätt att läsa! För jag har en känsla av att det här inlägget kommer att bli en aning annorlunda ;).
-
Till att börja med så är jag ju fortfarande sjuk, vilket är synd. Men det spelar inte så stor roll, och har egentligen bara varit ett irritationsmoment dessa tre veckor :P. Jag har varit sjuk men fortsätter att ösa på som vanligt, och det är väl kanske den främsta anledningen till att jag inte blir frisk? Aja, man lever bara en gång :).
-
"We dont sleep when the sun goes down.
We don't waste no precious time.
All my friends in a loop.
Making up for teenage crime."
-
Tänkte jag.
-
Min tjugoårsdag var awesome för övrigt :D. Hade ställt klockan på 12:00 och vaknade även då, men jag unnade mig lite och ställde om den till 13:00 istället. Att ha tid att bara ligga i sängen och snooza måste vara något utav det bästa som finns :). Jag hann dock inte sova så länge innan folk började ringa, SMS'a och gratta mig på andra sätt. Men det är ganska trevligt att bli grattad ändå, otroligt hur många som noterade att jag fyllde år :).
Efter det blev det att dra förbi föräldrarna och käka tårta till frukost, it was awesome :D. Även fast det fanns en liten bakomliggande stress under tiden - klockan närmade sig tre och det var alltså tre timmar kvar tills festen skulle dra igång.
Så jag och Erik drog iväg till Coop och handlade lite proviant, bland annat ett 10-pack burkar Coca Cola (som gick åt väldigt bra under kvällens gång ;). Efter det så tog det faktiskt inte så länge att göra lägenheten redo för fest. Tur var väl det eftersom att vi ganska precis då hann dra till kupolgrillen med Jonas och käka och komma tillbaka innan gästerna började droppa in.
Jag hade dålig koll på vilka som skulle komma egentligen och med facit i hand så blev det inte alls som jag tänkt mig. Det blev en väääldigt lugn och chill fest och som mest var vi väl en.. nio personer? Men alla (eller i stort sett alla, om jag ska vara ärlig) verkade ha det trevligt :). Vid halv-elva tiden ungefär så försvann plötsligt halva festen och kvar blev bara Jag, Erik, Minna och Evelina. Men det var väldigt mysigt att vara så få, sitta och prata och ha det trevligt :D.
Efter det blev det att promenera till krogen under en vacker stjärnhimmel. När vi väl kom fram så sa vi "Hej då" till Evelina och upptäckte ganska snart att Erik hade glömt plånboken (och legitimationen) hemma. Så han fick vända om och promenera hem i det lätta snöfallet. Men jag och Minna fick klara oss utan honom och gjorde entré på dansgolvet. Det var ovanligt bra musik den kvällen och när det väl var dags för hemfärd så hade vi haft en riktigt trevlig natt på dansgolvet :). (FÖRUTOM den där asläskiga killen som dansade (eller, han försökte väl dansa, men det såg helt stört ut) typ 3 decimeter bakom mig i säkert 5 minuter. Och sedan LA SINA HÄNDER kring min midja O_O!! Jag fick panik och sprang iväg xD. Det är och kommer nog att vara det läskigaste som hänt under mitt liv som tjugo-åring xD)
Men! Den bästa födelsedagen på länge :D. Tack allihopa som gjorde den till vad den var :)!
-
Till min hemlige beundrare
Tack! Jo, jag blev glad av ditt meddelande :). Glad, och väldigt nyfiken :O. Kul att du gillar min blogg ^^.
-
Är du nöjd nu, Ellinor :D?
-
Det är Tisdag, klockan är 04:20 och jag börjar jobbet om lite drygt en och en halv timme. Gick och la mig klockan nio igår kväll efter att ha varit uppe i 32 timmar - längesedan man varit så sliten som igår. Jag vaknade för ungefär en timme sedan och kunde inte somna om, hade väl egentligen behövt sova mer men det var skönt att få vakna av sig själv innan jobbet :).
-
Sammanfattningsvis - livet känns bra nu. För första gången på länge :). Och jag ser fram emot idag ^^.
Kram på er :D.



Plötsligt 20.

Helt plötsligt, från ingenstans, blev man 20 år gammal. Det tog mig en hel timme att inse det xD.
Livet är random xD.

En besökare

Efter denna slitna jobbar-helg är över så kommer finbesök från Askersund hit. Det är ingen mer än Erik, killen som var min bästa vän genom hela högstadiet men som flyttade till Askersund under sommarlovet från åttan till nian(?). Även fast vi inte haft så bra kontakt under dessa år och bara setts ett fåtal gånger så har det visst ändå räckt för att han bestämde sig för att komma hit till Kiruna och göra upp med sina gamla demoner. Den här staden släpper aldrig klorna om en. Dessutom tyckte han visst att han behövde TRE hela veckor för att hinna med alltihopa, vilket innebär att jag kommer att få en inneboende i en lång tid framöver. Han är galen. Men det blir säkert trevligt :).
-
Annars har det inte hänt så mycket i mitt liv under denna vecka som förmestadels har bestått utav jobb. Och jag vet att en del läsare har reagerat på de senaste, rätt så dystra, inläggen som laddats upp. Som kommentar till det så kan jag berätta att jag ändå mår ganska bra, varken bättre eller sämre än vanligt för tillfället. Jag har alltså inte ramlat ner i någon avgrund och blivit djupt deprimerad. Texterna har viss betydelse, men inte den att jag skulle må dåligt. Tack för att ni ändå bryr er och reagerar. Det betyder.
-
Imorgon är det lördag (den 2'a Oktober) och då händer inte så mycket speciellt för min del. Men NÄSTA lördag, då jävlar! Jag fyller 20 år och har lite planer för att anordna en liten stor fest här hemma hos mig :). Förslagsvis på min födelsedag? Om det nu inte skulle passa bättre med något annat datum? Det blir nog trevligt :). Mer detaljer kommer att dyka upp under nästa vecka!
-
Det ser ut som att jag har en lite annorlunda tid framför mig de kommande veckorna, på ett positivt sätt :).

RSS 2.0