Ensamhet

Varje andetag av denna luft omkring mig som inte delas med någon är ett svep av smärta.
Ensamheten kväver mig och gör det svårt att andas.
Det är som att jag tynger ner omgivningen omkring mig genom att bara vara själv.
Mina lungor och mitt bröst känns tyngre för varje gång jag måste andas och klarar snart inte av den här miljön längre.
Jag orkar inte leva så här länge till..
-
God jul på er! Eh..





Galenskap

Albert Einsteins definition av galenskap var: "Definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och att förvänta sig annorlunda resultat."
-
Är det därför så konstigt att jag tappat hoppet om att hitta någon efter ännu ett år av ensamhet?

Kvar på nätet?

Om du vill få en inblick i dina far- eller morföräldrars eller dina föräldrars tidiga år så är nog fotoalbumet den kanske vanligaste metoden. Tänk nu framåt en aning. Låt oss säga att du får barn och barnbarn. Vad tror du att de kommer att göra för att få en inblick i hur farmor/farfar hade det på sin tid som ung? 
"Nej men titta! Här är Farfars gamla Facebook-profil! Här är en bild på honom när han sitter på festival med en drink i handen! Och titta på den här statusen, han och farmor hade myskväll den där dagen!"
-
Det är en absurd tanke.
Men vem vet hur länge allt vi lägger ut på nätet stannar där? Och för alla oss som är medlem på Facebook så är det inte ens säkert att vi kan radera informationen om vi vill. Rykten har gått om att Facebook sparar all information om en trots att man raderat sin användare.
Det var just detta som hackergruppen "Anonymous" ville kämpa emot när de hävdade att de skulle attackera Facebook för några veckor sedan. För om du tänker framåt och antar att du skulle fortsätta att använda Facebook resten av ditt liv på samma sätt som du gör idag - tänk vilket livspussel man hade kunnat sätta ihop i framtiden.
Å ena sidan är det ganska skrämmande men å andra sidan så kanske dessa Facebook-statusar och digitala fotoalbum kommer att ha ett enormt värde för våra efterlevande i framtiden.
-
Internet är så pass ungt och har blivit en så pass naturlig del av vår vardag att vi knappt tänker på hur vi använder det längre. Men all denna information vi lägger ut kan garanterat missbrukas om den hamnar i fel händer. Kanske kommer man i framtiden se tillbaka på den här tiden och fascineras över hur oförsiktiga vi var över vad vi avslöjade inför hela världen?
Det är en spännande tanke enligt mig, och det känns konstigt att folk knappt pratar om det eller ens verkar tänka på det.


RSS 2.0