Ramblin' Man

Det här med att börja, det är det som är svårast. Men efter det brukar det bara flyta på..

Det var ett tag sedan man skrev blogg sist.. Och det har berott på lite olika saker. En hel del på det mitt senaste inlägg handlade om - jobbet på LKAB. Efter en hel dag (eller natt) utav kabel, rör eller ventilations-dragning så brukar man komma hem väldigt trött och hungrig och oftast orkar man inte lämna hemmet efter att man väl stigit in genom dörrarna. För när man väl är hemma finns det ju alltid något att göra - den dagliga dosen av bilddagboken, mail, newgrounds och vänner på nätet, en hund som behöver komma ut flera gånger om dagen, en mor som tycker att lägenheten behöver dammsugas en gång om dagen på grund av allt hundhår som alstras varje dag, påbörjade spel på både Xbox 360 och dator som behöver klaras av.. Och ja - sen "ska" man ju skriva blogg någorlunda regelbundet också..
Så även fast man bara befinner sig hemma så finns det alltid en massa saker och göra och alltid för lite tid över för att göra dem. *Poff* säger det bara så är man trött och dagen har förvandlats till kväll. Och med tanke på att väckarklockan står på "05:00" så är det vettigt att gå att lägga sig tidigt.
Om man nu sammanfattar alltihopa så handlar det ju om att prioritera - och just bloggandet får en ganska låg prioritet. Och bara för att man nu skulle ha tid över för att skriva blogg så är det ju inte säkert att man känner för det heller. Det ska ju också klaffa för att det ska bli bra. Så nu vet ni - även om den nya faktan, som precis åkt in i er hjärna i ljusets hastighet via era ögon, inte spelar någon som helst roll i era liv.

Med facit i hand nu efter två veckors jobbande som "serviceman" på avdelning "media" (under jord) för LKAB så känns det väldigt positivt. Jag känner att jag (oftast) klarar av arbetsuppgifterna, kollegorna är trevliga och kanske bäst av allt - jag jobbar skift. Det fungerar så här: Första veckan jobbar jag förmiddag (06:00-15:18), Andra veckan jobbar jag eftermiddag (14:42-00:00) och Tredje veckan är jag ledig hela veckan. And I like it. Väldigt skönt för mig som är lite nattmänniska till naturen att jobba eftermiddag. Jag trivs på jobbet helt enkelt ^^. Och ja - för er som inte uppfattade det så är jag inne på ledigveckan just nu.

Den 23'e December trillar löningen in och det känns som att det kommer att bli en av de bästa dagarna under det här halvåret. När pengarna väl ligger där så ska jag börja med att skaffa mig en ny dator - ett riktigt monster har jag planer på. Synd att man inte är så insatt i det där med alla olika grafikkort, fyrkärniga-processorer och allt annat tjofs som man behöver veta om man ska bygga ihop en fin och värd egen dator. Men själva beställningen blir väl något som ordnar sig senare :). Det jag ska göra så fort min nya monster-burk står i mitt rum och snurrar är att köpa Call of Duty: Modern Warfare 2 - som min nuvarande dator tyvärr är för dålig för.
Man blir ju inte så lite sugen med tanke på hur mycket man har spelat det första Modern Warfare, när alla ens kompisar sitter och har "the time of their life" tillsammans i spelet och efter att man hälsat på Wilen tidigare idag för att få sig en titt på spelet - som faktiskt verkar så awesome som.. det verkar? Jag längtar!

Svart stjärna - ett ord som fastnade

Just nu är jag inne på slutet av Tisdagen utav ledigveckan och så mycket planer för den fortsatta veckan har jag inte direkt.. Just den här ledigveckan är inte så ledig som alla andra (om det blir några andra :O?) kommer att vara - i och med att jag har utbildning både Torsdag och Fredag, samt att jag har så kallad "Arbetsplatsträff" på Fredag också. Men men - jag måste gå på dem och dessutom får jag övertid för mitt "slit" :D. Men utöver det så har jag inga planer för veckan. Bara att försöka överleva..

Det är helt otroligt hur jag överskattade mina egna förmågor och vilken syn jag hade på det hela.. Visst, det är fan så mycket lättare än vad det var förut men det känns som att det fortfarande är väldigt svårt - och än så länge så har jag misslyckats väldigt hårt. Det var inte så lätt som det verkade.. alls..

Men men.. Nu har jag väl fått ut en hel del utav min nuvarande vardag känns det som.. Börjar kännas lite tomt på information i slutet av mina fingertoppar. Så då är det väl bara att avsluta det här inlägget, slänga upp det på den ofantliga massan utav digital information som vi kallar för "Internet" och sällan tänker så mycket på. Efter det ska jag dra på mig trollkarlshatten och bege mig in i rollspelet "Neverwinter Nights".

För snaaart ääär deet juuuuul!

Jobb imorgon

I och med att klockan ringer imorgon 7:00 så slutar en period i mitt liv ocn en ny tar sin början. En period av arbetslöshet och morgnar (morgonar? Vad fan blir "morgon" i plural O_o?) där man fått vakna när man vill och inte har något speciellt att göra under dagen kommer enbart att vara ett minne blott. Istället kommer min vardag att pågå flera hundra meter under jord - i mörkret och smutsen. Åka ner i avgrunden på morgonen innan solen gått upp och åka upp igen när solen gått ner - varje dag.

Men även fast jag låter lite negativ gällande det hela så ser jag det faktiskt som en positiv grej :P. Jag har ett jobb, eller åtminstone en "visstidsanställning" som gäller i en månad - men det låter på allihopa som att jag antagligen kommer att få jobba vidare även efter en månad. Men vi ser ju :). Blir grymt nice med full lön (eller åtminstone 92% utav full lön) i alla fall :D - måste kännas otroligt när man ser att den trillat in på kontot senare.

Men men.. imorgon börjar man på LKAB och blir en slitvarg - var väl det jag försökt säga hela tiden :).

RSS 2.0