First time evah - The Krog @ Kiruna

Igår var det då första gången jag var på krogen i Kiruna och innan vi var på väg dit så hade jag inte direkt så höga förväntningar om det - men det var faktiskt riktigt trevligt igår :D.
Men så här kan man ju inte bara börja? Mitt i alltihopa? Det hände ju trots allt en del före krogen också..

Jag var precis klar med sista dagen på jobbet för den här veckan och det var även den som blev den lugnaste dagen. Om man bortser från lite kylig kabeldragning på LKAB så var det en väldigt chill dag på jobbet - och det var något jag behövde när man vaknat upp samma morgon och redan känt sig måttligt trött och smått slut i hela kroppen samtidigt som man börjar känna sig sjuk på riktigt (det är ju alltid värst på morgonen och natten) med täppt näsa och ont i halsen. Det var en chill dag på jobbet helt enkelt :).

Hur som helst så behövde jag duscha bort gruvdammet från ansiktet och när jag var klar med det så hade min morsa kommit hem med middagen - Pizza (med oxfilé och bearnasiesås :D). Och med tanke på att jag hade klämt i mig ett skrovmål till lunch så kände man sig inte allt för nyttig (eller speciellt hungrig) när pizzabiten slank ner.

Efter middagen blev det att åka till Jonas på lompis, för att behöva åka tillbaka och hämta Jespa 5 mintuer senare. När jag och Jespa väl anlände till Jonas igen så var han, så som oss, klar för fest och det tog inte länge tills vi var framme vid stället där Jespas, Isabellas och Markus födelsedagar skulle firas på en och samma gång. Det började rätt lugnt men allt eftersom anlände mer och mer folk i en jämn ström. Och ganska snart så blev det rätt trångt kring köksbordet.

När festen väl flyttade ut i vardagsrummet så hade nästan alla gäster tagit sig dit och trots att det var drygt 20 personer där så var de allra flesa ansiktena bekanta sedan tidigare. Väl i vardagsrummet drog "Öl-spelet" igång på riktigt och det ledde till att en del blev mer påverkade av alkoholen än andra. Rent överlag så var det en trevlig fest som många andra fester till slut flyttade ut till krogen (och ungefär nu hade jag väl tänkt knyta ihop början och slutet ;D.).

Under hela kvällen så hade jag enbart druckit en klunk "Monster" (energidrycken, som inte är så jävla god enlig mig) eftersom att jag är nykterist och igår kväll även chaufför. Så med 3b (Jag, Jonas och Jespa) i bilen susade vi iväg mot staden i "Fin-Mercan" och ganska snart gjorde vi entré på Landströms.

Bland alla okända ansikten så kommer Claes (fick reda på igår att hans namn inte stavas Klas - utan lite finare - Claes) fram och är väldigt peppad inför kvällen. Efter att ha blivit frågad av Alex hur pepp han var, från en skala av 1 - 10, så svarade han en åtta - så peppen var nästan på topp den kvällen -  och det märktes. Efter en lite drygt en timmes chillande på Landströms så begav vi oss in mot Kiruna centrum och Arran..

I och med att jag hade lämnat min rock och mössa i bilen - för att slippa betala för garderoben - så var fjällvindarna väldigt kyliga gentemot mina bara armar medan jag stod i kön för att komma in den höstnatten. Men så snart som jag och Jonas hade kommit in så kom värmen snabbt tillbaka. Det första intrycket jag fick av att komma in på krogen i stan var den höga musiken som jag inte direkt hade väntat mig. Det andra intrycket var nog att det var ganska mycket folk där - för att vara Kiruna. Och eftersom att Kiruna är en liten stad där vart alla känner alla så kändes det nästan som att man hade sett varenda ansikte där inne förut och en del ansikten var bekantare än vissa andra - dem hälsade man på.

Tidigare så har jag sett ner på krogen en del och mest sett det som ett ställe där alla människor som lever för helgerna samlas för att dricka tillsammans. Jag hade nästan helt missat tanken om vilken otrolig träffpunkt det är i en liten stad som denna och hela den sociala biten med ett krogbesök. Och förutom den positiva inblicken så var det ju väldigt trevligt där ute på dansgolvet också :D. Men efteråt fick man höra att det här var en ovanligt bra kväll på krogen - "Kul med en bra premiär :D" tänkte jag då.

Efter några timmars socialiserande med människor man inte skulle prata med till vardags och intensivt ösande på dansgolvet så var det dags att ikläda rollen som fylle-chaufför och första stoppet blev på statoil där jag onyttigt nog drog i mig ännu en hamburgare (så för att sammanfatta mina måltider för igår - Müsli, skrovmål, pizza och hamburgare).

Och efter att ha kört hem en del kompisar så var bara Jonas kvar i framsätet och väntade på att komma hem. Men riktigt så blev det ju inte till en början, utan efter att ha stannat när två personer vinkat så hade man snart en ny grupp människor i bilen - som skulle till lompis. Det slutade med att de kom hem och jag var 110 kronor rikare. Och efter det så fick även Jonas komma hem - gratis dessutom :P.

När man väl kom hem och föll ner i sängen så hade man då varit uppe i nästan 22 timmar och jobbat i 8 utav de timmarna. Ögonen föll ganska snart ihop av sig själv och innan man somnade så hann man tänka "Det blev ju en rätt bra kväll ändå :)".

Dröm?

Har du någon dröm?
Jag hade en.
Men den gick sönder..

Achievment earned - Get a job

Japp, från och med imorgon så är man inte arbetslös längre :D.

Yay me :D

Något nytt

Jag träffade en människa idag - det var random.

Tillbaka

Ja, då var man hemma i Kiruna igen efter drygt en vecka i Piteå. Det var trevligt med Death Note, Zuma, Peggle, en massa chips och ett överflöd av cola :D. I början gick det ju inte så bra att köra bil i Piteå men numera börjar man vänja sig vid staden och den är ganska trevlig faktiskt ^^.

Under tiden hann man vara på sin första arbetsintervju också (om man inte räknar med intervjun innan sommarjobbet förstås O_o?) och den var... lång och underlig. Blev intervjuad av en riktig gåtmästare och fick svara på en massa listiga frågor för att han skulle få reda på min förmåga att komma ihåg väsentlig information, huvudräkning, min tävlingsinstinkt med mera :P. Intervjun varade i 2,5 timme men det var ganska trevligt ^^. En bra erfarenhet att ha i alla fall :).

Och nu när jag är tillbaka i stan så ska man börja samtala med en jobbcoach och förhoppningsvis så leder det till något slags jobb eller liknande.

Livet känns ganska behagligt nu :).

RSS 2.0