Infinity

I början av 1900-talet, i samband med att Nikola Tesla uppfann radion och lyckades sända och ta emot en signal över Atlanten, så sattes hjulet i rullning. Den första trådlösa kommunikationen var då ett faktum. Under resten av 1900-talet så utvecklingen fort - telefonen och telefonnätet gjorde intåg och på 80-talet skapades grunden till det vi idag känner till som "Internet". I och med att fler och fler hem fick tillgång till både dator och internetuppkoppling så knöts plötsligt hela världen ihop och samlades på ett ställe.
-
Nästa steg i utvecklingen var mobiltelefonerna, som blev allt mer vanliga under 90-talet. I början av det nya milleniet så var det numera vanligt att var och varannan människa hade en mobiltelefon i fickan - hela tiden. Vi började vänja oss vid att alltid kunna kontakta alla våra anhöriga med ett knapptryck, och samtidigt vara beredd på att alltid kunna bli kontaktad. Men i början så kunde man inte göra så mycket mer än just det med mobiltelefonerna.
-
Det skulle dock inte dröja så länge innan internet och mobiltelefonerna skulle kopplas samman. I början var det så pass ineffektivt och dyrt att vara uppkopplad via mobilelefonen och i ärlighetens namn så var tekniken för trådlöst internet och själva telefonerna i sig inte riktigt redo för att kunna användas smidigt. Det var kring slutet av 00-talets första decennium som det började hända grejer på riktigt - 3G nätet var bättre än alla föregångare och telefonerna började få fler liknelser med en bärbar dator än en klassisk telefon. Tekniken var nu redo för att ta oss ut på internet - när vi ville, vart vi än var någonstans. I fickan hade varje människa nyckeln till all världens information.
-
Det var dock under 2010-talet som utvecklingen gick framåt i en ny riktning än tidigare. Det började med att en grupp forskare prövade en ny metod för att undersöka hur hjärnan arbetar när vi drömmer. Denna metod visade sig inte bara vara mycket effektivare än tidigare metoder, utan den gjorde det även möjligt att tolka signalerna från vår hjärna som digital kod. I och med upptäckten av den nya metoden så började också en ny era i människans historia. Microsoft var det första företaget som började jobba med möjligheterna och hösten 2015 startades "Project Infinity".
-
Tio år senare massproducerades och släpptes produkten "Infinity" - en tunn platta med storleken av ett kreditkort som efter en enkel och snabb operation ansluts i nacken med ett antal nål-liknande ledare som skickar och tar emot signaler direkt till eller från vårt nervcenter - och hjärnan. Man kan säga att Infinity är en slags fjärrkontroll över din hjärna. Till exempel så kan du via den sända ut signaler till alla dina fem sinnen (smak, lukt, känsel, hörsel och syn), till exempel så kan den ge dig en känsla av värme eller ge dig en känsla av att du har en saftig jordgubbe på tungan - kör bara rätt program och skicka rätt koder så är i stort sett vad som helst möjligt.
-
Varje enhet kommer med ett eget nummer - som en mobiltelefon - och kan även koppla upp sig till det trådlösa nätverket, precis som en mobiltelefon. Skillnaden är att istället för att plocka upp mobiltelefonen ur fickan och svara när det ringer så skickar Infinity en notis till dig om att det ringer - att svara kräver bara att du accepterar och tänker på att ta emot meddelandet. Eftersom att du har alla dina sinnen till din anvädning så har du valet att ställa in hur ett inkommande meddelande ska noteras hur du vill - musik, en pirrande känsla i fingertopparna eller på vilket sätt som helst egentligen.
-
I och med att man alltid är uppkopplad och Infinity är ansluten direkt till kroppen så öppnas ett oändligt antal möjligheter: Möjligheten att upprätta en hälsoprofil online som ständigt uppdaterar och håller koll på din kropp. Detta är det ultimata verktyget för att hålla koll på kost och träning - men även för att redan vid de första symptomen få varningar när man håller på att bli sjuk eller har blivit smittad utav någonting. I samband med att du får tillgång till GPS så kan du mäta varje steg du tar och få statistik över hur mycket du rör på dig egentligen.
-
Förutom vanliga samtal till mobiltelefoner så finns möjligheten att kontakta andra personer med Infinity. Förutom att prata så är det även möjlighet att dela med sig utav sina sinnen till den man kontaktar - mot förmodan att personen tillåter det förstås. Detta ger möjlighet att kontakta personer och dela med sig utav upplevelser på helt andra sätt än tidigare.
-
GPS'en i samband med guider, som finns att ladda ner, ger det en helt ny möjlighet att hitta i nya städer och platser. Om du till exempel reser till London och vill besöka ett museum så kan Infinity hjälpa dig hela vägen till museét och även ge dig information om en tavla medan du står och tittar på den.
Och i och med att du ständigt har tillgång till internet så är siter som YouTube och Facebook eller program som Spotify aldrig mer än en tanke bort. Lyssna på favoritmusiken till promenaden eller lägg dig ner, slut ögonen och streama en film via YouTube.
-
Förutom alla möjligheter att använda Infinity i vardagen så kanske den mest spännande möjligheten är möjligheten till "Virtual Reality". Bege dig tillbaka till medeltiden och känn riddarrustningens plåt och tyngd emot din kropp medan du står öga mot öga med min motståndare eller landa ditt rymdskepp på månen och ta en promenad. Varför inte pröva fisk-simulatorn och simma omkring bland korallreven i en annan kropp än vad du är van vid? Eller om du känner dig kreativ så kan du kliva in i din egen värld - där du är gud. Styr över allt du kan tänka dig, bygg underverk och forma galaxer efter din vilja.
-
--
-
Samtidigt som Infinity kunde leda till många positiva upplevelser så fanns det också de som missbrukade maskinen. När internet började bli populärt på riktigt och började byggas upp så visade det sig att 90% av materialet bestod utav porr. Och med de nya möjligheterna med Infinity så kunde även de sexuella lusterna hos människan upplevas - antingen via program eller att ansluta till speciella porr-kanaler.
Olagliga piratprogram började spridas som kunde simulera allt från digitala droger till rena tortyrprogram.
-
Infinity blev en hårt debbaterad maskin under den första tiden då den släpptes - men den blev också en gigantisk succé bland västvärlden och alla länder med samma levnadsstandard. Mobiltelefonerna hör nu till det förgångna och det är bara i mindre utvecklade länder som de fortfarande används.
-
Människan har ganska snabbt för att vänja sig och anpassa sig efter nya situationer - och så var även fallet med Infinity. Den blev mer och mer en naturlig del utav människokroppen och 2045 så firade Infinity sitt 20-års jubileum. Samtidigt som generationen som vuxit upp med maskinen ansluten till kroppen blev vuxna. Under dessa 20 år så hade det hänt någonting med människan. Internet hade sakta men säkert blivit större och viktigare än den verkliga världen. Det blev mindre viktigt att träffas öga mot öga - och en stor del av mänskligheten hade nu passerat gränsen där våra sinnen var viktigare än våra kroppar.
-
Allt med att åren gick så skapade vi oss en egen värld - Internet - och våra kroppar agerade mer som skal för vårat överlägnsa sinne. Under första halvan av 2000 talet så minskade användningen av fossila bränslen med 80% samtidigt som alla tidigare system övergick till mer miljövänliga och hållbara energikällor. År 2040 så hade både kraftverken och alla maskiner blivit så pass effektiva att det snarare fanns ett ständigt överskott av energi. Energi som människan kunde använda sig av medan han eller hon satt uppkopplad.
-
Vid det första århundradets början av 2000-talet så var jorden en väldigt tyst och stillsam planet sett utifrån. Halva jordens befolkning var uppkopplad och då i en slags dvala 80% utav tiden.
-
Världen innanför våra huvuden blev dock bara större och större för var dag som gick..

RSS 2.0