Samtal i mörkret

"I mörkret visar sig människans sanna natur."
-
Jag älsar de där stunderna då någon sover över, eller man ska sova i samma rum som någon annan
Sömnen dröjer
Och på något sätt så gör mörkret så att alla barriärer faller.
Vänner, som annars bara har roligt tillsammans när de umgås,
får plötsligt väldigt enkelt att prata om sina innersta känslor.
Vad som nu håller lusten tillbaka släpper taget.
För i mörkret kan du inte gömma vem du är,
inte ens för dig själv.
Det är fascinerande att det sker så naturligt
Och att det plötsligt blir så himla enkelt att kommunicera med någon annan
Bara för att det är mörkt.
-
Jag har en stark känsla av att mina allra bästa konversationer har skett i mörkret :).

Nära döden

Jag var med om en nära-döden-upplevelse med en kompis idag.
Kort efteråt var min kompis uppenbart skärrad och stod med adrenalinet pumpande
Vi pratade om händelsen
Och jag kände inte så starkt om hela grejen, utan jag konstaterade lätt vad som hade hänt.
Och att det hade varit nära.
Man vänjer sig,
Vid sin livssituation.
Alla dessa självmordstankar har gjort så att jag ständigt lever nära döden.
Så vad är då ännu en nära-döden-upplevelse?

År 2012

Okej! Då var det dags för ännu en nyårsblogg. Jag har inte skrivit så mycket dagbok eller tagit lika mycket bilder som tidigare år, så jag undrar hur mycket jag kommer att komma ihåg till det här inlägget? Nåväl, vi får väl se!
-
Januari
Förra årets nyårsafton var hemsk. En väldig känsla av ensamhet bland folkmassorna på centrum blandat med nyårsångest. Från dagboken den 1 januari:
"Nytt år alltså. Sällan har det känts så mörkt och hopplöst som nu. Känns inte som att jag orkar med ensamheten länge till. Jag var tydligen lycklig en sväng under 2011. Det hade jag glömt.
Jag fattar inte hur det ska bli bättre..."

-
I mitten av Januari skapades redaktionen och jag blev redaktör och layoutare för tidningen som fick namnet "Tolvan". Vi fick lära oss hur man skapar en tidning, med allt vad det innebär. För min del var det till största del att lära mig att layouta.
-
Februari
Februari? Jag har försökt göra research för att komma underfund med vad jag sysslade med den här månaden. Allt jag kom över var länkar till flummiga YouTube-videos och att det tydligen hade varit -33 grader. Minns att förra årets vargavinter inte var nådig. Verkar ha varit en hemskt ordinär månad.
-
Mars
Månaden började med en av årets bästa kvällar: LKAB-middagen på Arena Artica tillsammans med Minna, Fredrik och Maria. Riktigt god mat, trevligt sällskap, en gnutta alkohol, livemusik och roligt på dansgolvet gjorde kvällen riktigt bra.
-

-
Gotye släppte sin låt "Somebody That I Used to Know" och jag blev omedelbart förälskad i den och musikvideon. Det är en låt som har förföljt mig (och de flesta, verkar det som) under årets gång, och jag är fortfarande inte trött på den. Det är nog lätt årets låt. Det var också inkörningsporten för resten av Gotyes låtar som har lyssnats flitigt sedan dess.
Under månaden spelade jag igenom sista delen av Mass Effect-serien, som lätt var en av årets bästa spelupplevelser. Även om det kändes lite tomt efteråt när det väl var över.
Jag trillade även över Cr1tikal (penguinz0 på YouTube) och hittade därmed den roligaste människan på YouTube :D.
Mars var en bra månad inser jag nu!
-
April
I början av April åkte jag, Minna och Mimmi till Berlin. Det var en riktigt härlig resa med besök på olika museum, en picknick där vi blev överrumplade av FYRTIO SPANSKA CYKELTURISTER, en helt sjuk kväll på nattklubben Tresor, riktig champange och stafettskrivning på rummet, bra livemusik på rockklubben Dazzle och en massa god mat. För att nämna några utav grejerna som gjorde Berlin-resan awesome :D.
-

-
Och det var väl April? Typ?
-
Maj
Jag har börjat träna en del i år - har mestadels blivit löpning utomhus medan det fortfarande var varmt ute men jag har även prövat på både CrossFit och Karate en sväng. (På senare tid upptäckte jag även att det fanns ett gym här på Gruvvägen).
Den största händelsen i maj var resan till Dublin med Cindy. Även den var riktigt härlig med massa häng och livemusik på Temple Bar, promenad och lunch på Glasnevin Cemetery, middag nere i en krypta, besök på zoo och en riktigt fin tripp ut till bergen och landsbygden i närheten av Dublin. Samt en massa öl :D. När det här året började så gillade jag inte öl, men en resa till Berlin och Dublin senare så tycker jag om det riktigt mycket nu för tiden.
-

-
Juni
I Juni hade jag semester och bestämde mig plötsligt en dag för att flyga iväg från staden. Några byten med lokaltrafiken senare så var jag i Borås och mötte upp Hans Järnmark. Det var den första anhalten på min resa genom Sverige i somras. Dagen därpå åkte jag vidare och hälsade på Erik i Askersund, det var fint att träffa honom igen. Nästa anhalt var Arboga, där jag träffade Hannah igen. Vi hade en episk kväll med en massa gamla Tv-spel som slutade med att vi spelade igenom hela Super Mario Bros 3 och jag promenerade tillbaka till hotellet fyra på morgonen. Fantastisk kväll :D.
Dagen därpå åkte jag till Stockholm och träffade Therese för första gången. Efter besök på museum, indisk mat och skräckfilmer så åkte vi (+hennes pojkvän) till Borlänge och Peace & Love. Festivalen var sjukt awesome. Höjdpunkterna från festivalen var allra främst den underbara spelningen med Lars Winnerbäck och det ständiga öset på Skrillex, men jag hann uppleva riktigt många bra konserter innan festivalen var över :D.
-
Juli
Semestern var över och jag åkte tillbaka till Kiruna för att jobba. Juli var även månaden utan en fungerande toalett på grund av vattenskador. Ehm.. Åkte även ner till Tornedalen en sväng i slutet av månaden. Juli var nog också en ganska vanlig månad. För omväxlings skull.
-
Augusti
Sensommar, jogging, dubbla regnbågar, störd förfest hemma hos mig (som vanligt) ochj jobb.
Och inte mindre än tre inlägg på bloggen! Whoop whoop! (Vet inte om det är bra eller dåligt med tanke på vilken karaktär min blogg brukar ha?)
-
September
Också en ganska vanlig månad till större del. Jag bestämde mig för att göra mitt skrivbord till ett äventyr (vilket har gått ganska bra med facit i hand). Jag drog ihop en Magic The Gathering-turnering som var riktigt rolig. Mot slutet av månaden åkte jag ner och hälsade på Minna nere i Piteå.
-

-
Jag och Cindy åkte ut en dag och tog bilder :).
-
Oktober
Jag började månaden med en vecka i Turkiet tillsammans med familjen, det var fint med sol, bad och värme. Jag köpte även en ny, bärbar, dator och fyllde 22 år i förbifarten mot november. Jag började på en skrivkurs som i skrivande stund fortfarande inte är över, det har varit ett trevligt litet inslag i vardagen. Livet började lugna ner sig igen efter ett händelserikt första halvår. Samtidigt så blev det kallare och mörkare utomhus, men snön var sen i år.
-
November
Året fortsatte med härligt halloweenfirande och en trevlig roadtrip ner till Luleå med Cindy, Erik och Fredrik. Vi bodde på finhotell, åt god mat, drack öl och besökte en riktigt härlig rockbar i Luleå. Måste definitivt göra ett besök till det stället igen nästa gång jag är i Luleå.
-
December
December har också varit en relativt händelselös månad. Jobbade julen och har haft problem med sömnen (något som har varit ett genomgående tema genom året. Men till skillnad från förra årets nyårsafton så hade jag en riktigt bra sådan igår :D.
-
Så, hur ska man sammanfatta året som gått? Den första halvan utav året var väldigt händelserik och bra medan livet mest har rullat på under de senaste månaderna. Jag tappade inspirationen och mycket av orken att hitta på grejer någon gång efter sommaren. Apatin, som jag har pratat om tidigare här på bloggen. Det har varit ett ganska bra år, även om min käre vän ensamheten fortfarande håller sig kvar i mitt liv.
-
Ursäkta för att det blev lite oinspirerat mot slutet av bloggen.
Så, 2013, jag hoppas framför allt att det kommer att bli ett år av förändringar. Det känns som att jag har växt mycket som person under årets gång och kommit till många självinsikter. Nu gäller det bara att jag faktiskt gör någonting utav det också. Jag undrar om jag ska flytta och börja studera i år? Det hade nog varit nyttigt.


 

RSS 2.0